ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Τι είναι το PowerFleet;

Το PowerFleet είναι ένα σύστημα διαχείρισης στόλου οχημάτων μέσω GPS. Μας δίνει τη δυνατότητα μέσω του υπολογιστή να βλέπουμε την ακριβή θέση των οχημάτων μας, τις διαδρομές που ακολούθησαν, τους πελάτες που επισκέφθηκαν, τους χρόνους κίνησης και στάσης και πολλές άλλες πληροφορίες. Όλες οι πληροφορίες απεικονίζονται σε ψηφιακούς χάρτες υψηλής ανάλυσης και είναι δυνατή η παρακολούθηση των οχημάτων σε πραγματικό χρόνο.

Πώς λειτουργεί το PowerFleet;

Σε κάθε όχημα τοποθετείται μία συσκευή GPS/GPRS, ή οποία στέλνει τη θέση του οχήματος και λοιπές πληροφορίες στους κεντρικούς servers του PowerFleet.
Ο χρήστης του συστήματος απλά πλοηγείται στο site του προγράμματος από οποιονδήποτε browser, εισάγει τον κωδικό του και έχει πλήρη πρόσβαση στο πρόγραμμα. Μπορεί να παρακολουθεί τα οχήματά του μέσω της πλατφόρμας του PowerFleet και να τα εντοπίσει στην περίπτωση κινδύνου.

Πού τοποθετείται η συσκευή στο όχημα; Μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στα ηλεκτρολογικά του οχήματος;

Η συσκευή τοποθετείται μέσα στο ταμπλό του οχήματος, κάτω από τα πλαστικά της καμπίνας. Δεν επεμβαίνει σε κανένα σύστημα του αυτοκινήτου, απλά είναι συνδεδεμένη μόνιμα με το ρεύμα.

Η συσκευή φαίνεται μέσα στην καμπίνα;

Όχι, δεν επηρεάζεται η αισθητική της καμπίνας και δεν είναι αντιληπτή η ύπαρξη της συσκευής.

Υπάρχει φορητή συσκευή τηλεματικής ή είναι απαραίτητη μόνιμη εγκατάσταση στο όχημα;

To PowerFleet υποστηρίζει ποικίλους trackers και υπάρχει η δυνατότητα προμήθειας φορητής συσκευής τηλεματικής αλλά και η μετατροπή του smartphone ή του tablet σε GPS tracker μέσω της εφαρμογής PowerFleet Tracker.

Υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης με αισθητήρες;

Ναι. Οι πιο συνήθεις εφαρμογές έχουν να κάνουν με αισθητήρες θερμοκρασίας για φορτηγά-ψυγεία και αισθητήρες ανοίγματος πόρτας εμπορευμάτων.

Υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης με τον εγκέφαλο του οχήματος (δίαυλος CAN BUS). Αν ναι πως γίνεται και πόσο επικίνδυνο είναι κάτι τέτοιο για το όχημα;

To PowerFleet υποστηρίζει την ένδειξη δεδομένων εγκεφάλου όπως είναι η κατανάλωση καυσίμου, η θερμοκρασία και οι στροφές κινητήρα αρκεί το όχημα να έχει εγκέφαλο και να μας δίνει τις αντίστοιχες πληροφορίες. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω ενός αντάπτορα που μεσολαβεί μεταξύ της συσκευής τηλεματικής και του δίαυλου CAN BUS. Η σύνδεση είναι επαγωγική μέσω ειδικού εξοπλισμού, δηλαδή δεν κόπτονται καλώδια εγκεφάλου, γεγονός που χαρακτηρίζει την εγκατάσταση πλήρως ακίνδυνη για το όχημα.

Μπορεί το PowerFleet να πλοηγήσει τον οδηγό;

To PowerFleet μέσω ειδικής εφαρμογής που θα είναι εγκαταστημένη στο smartphone ή το tablet του οδηγού έχει τη δυνατότητα να πλοηγήσει τον οδηγό, να του εμφανίσει το προγραμματισμένο του δρομολόγιο και να του επιτρέψει να σχολιάσει την επίσκεψη του.

Υποστηρίζει το PowerFleet δρομολόγηση πολλαπλών οχημάτων;

To PowerFleet έχει τη δυνατότητα να συνδυαστεί με δρομολόγηση πολλαπλών οχημάτων κατά την οποία ο χρήστης εισάγει στο σύστημα διάφορες παραμέτρους, τα σημεία που επιθυμεί να επισκεφτούν τα οχήματα καθώς και το δυναμικό των οχημάτων. Με αυτό τον τρόπο το PowerFleet δημιουργεί δρομολόγια για τα εκάστοτε οχήματα βελτιστοποιώντας τις παραμέτρους και κάνοντας οικονομία στους πόρους.