Εξειδικευμένο PowerFleet για τη Νέα Οδό

Η Νέα Οδός, έχει αναλάβει τη μελέτη, το σχεδιασμό, την κατασκευή, τη λειτουργία, τη διαχείριση και τη συντήρηση του έργου παραχώρησης «Ιόνια Οδός».

Αυτό το έργο πνοής, με συνολικό μήκος 380 χλμ., περιλαμβάνει τα παρακάτω:

  • τον ομώνυμο αυτοκινητόδρομο «Ιόνια Οδός» μήκους 196 χλμ. από Αντίρριο έως Ιωάννινα (Ανισόπεδος Κόμβος με Εγνατία Οδό). H Ιόνια Οδός είναι ένα έργο με τεράστια σημασία - κοινωνική και αναπτυξιακή, καθώς άλλαξε πλήρως τον οδικό χάρτη της Δυτικής Ελλάδας και μετέτρεψε το ταξίδι από Αντίρριο έως Ιωάννινα σε μια ασφαλή, άνετη διαδρομή της 1 ώρας και 40 λεπτών.
  • τμήμα του αυτοκινητόδρομου Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Εύζωνοι (Α.Θ.Ε.) μήκους περίπου 172,5 χλμ. από τον Ανισόπεδο Κόμβο Μεταμόρφωσης Αττικής έως τη Σκάρφεια Φθιώτιδας, μετά τα Καμένα Βούρλα. Σε αυτό το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε. έχει προγραμματιστεί και εκτελείται μια σειρά σημαντικών έργων μετατροπής του σε ένα σύγχρονο, ασφαλή αυτοκινητόδρομο. Στόχος είναι τα 172,5 χλμ. από τη Μεταμόρφωση έως και τη Σκάρφεια, να μετατραπούν σε πρότυπο σημείο αναφοράς τόσο για τα ελληνικά όσο και για τα διεθνή πρότυπα.
  • το συνδετήριο κλάδο του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε. Σχηματάρι – Χαλκίδα, μήκους 11 χλμ. που είναι υπό κατασκευή.

Η Κεντρική Οδός αντίστοιχα, έχει αναλάβει τη μελέτη, το σχεδιασμό, την κατασκευή, τη λειτουργία, την εκμετάλλευση και τη συντήρηση του έργου Παραχώρησης  «Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος – Ε65». Αυτό το έργο των 231 χλμ. συνολικά, είναι στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη της χώρας και αφορά στην κατασκευή του αυτοκινητόδρομου κεντρικής Ελλάδος (Ε65), από ημικόμβο με αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε. στο ύψος των Θερμοπυλών έως τον Ανισόπεδο Κόμβο με Εγνατία Οδό μετά την Οξύνεια, καθώς και στη διαχείριση και συντήρηση του τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε. από τη Σκάρφεια μέχρι και τις Ράχες Φθιώτιδας (συνολικό μήκος 57 χλμ.)

Η iLink υλοποίησε ειδική έκδοση του συστήματος PowerFleet (vertical solution) για τις ανάγκες διαχείρισης των οχημάτων των Περιπόλων Οδικής Ασφάλειας των αυτοκινητοδρόμων (patrol cars) της Νέας Οδού και Κεντρικής Οδού. Η γνώση της ακριβούς θέσης (checkpoint) του κάθε οχήματος, σε συνδυασμό με την κατεύθυνση κίνησης επί του αυτοκινητοδρόμου (Road - Orientation scenario) αποτελούν υψίστης σημασίας πληροφορίες για την έγκαιρη επέμβαση των Περιπόλων Οδικής Ασφάλειας της Νέας Οδού σε έκτακτα συμβάντα. Το σύστημα PowerFleet ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις της Νέας Οδού, διασφαλίζοντας αδιάλειπτη λειτουργία (uptime) άνω του 99,9% και παρέχοντας μια εξαιρετικά αξιόπιστη λύση ακόμα και σε οχήματα που διανύουν άνω των 25.000km μηνιαίως.